Cu ajutorul acestui fluid, organele nu trebuiau îndepărtate din interiorul corpului. Acest medic a mumificat multe trupuri, inclusiv al lui fiind supus acestei proceduri.
Până în anul 1840, Koche era student la medicină, la Universitatea din Freiburg, şi lucra la spitalul universităţii, apoi a dorit să se mute în Venezuela şi s-a stabilit în La Guaira, la fel ca mulţi emigranţi germani din acea vreme. Aici a profesat, de asemenea, ca doctor, iar ulterior le-a adus şi pe soţia şi pe fiica sa în Venezuela, care lucrau ca asistente.
A luptat împotriva răspândirii holerei şi a tratat oamenii săraci fără a le cere bani. Universitatea Centrală din Venezuela i-a acordat titlul de doctor în anul 1845. A ajutat la restaurarea spitalului San Juan de Dios, iar în timpul Războiului Federal (1859-1863), a ajutat la tratarea soldaţilor răniţi, iar acestea au fost momentele în care a devenit interesat de metodele prin care o persoană decedată se poate trezi ulterior.
Koch ducea cadavrele în laboratorul său şi le folosea pentru a experimenta noua sa invenţie, un fluid de îmbălsămare care era injectat în vene. Aparent, acesta voia să conserve cadavrele fără a le scoate organele. În urma acestei proceduri, au apărut diferite controverse. Una dintre ele a fost iscată după ce a mumificat corpul lui Tomas Lander, un jurnalist şi politician din Venezuela, operaţiune care, se pare, a fost realizată în urma cererii familiei acestuia. După această procedură, corpul a fost îmbrăcat elegant şi poziţionat la biroul pe care Lander îl deţinea în timpul vieţii.
Knoche şi-a petrecut ultimii ani ai vieţii alături de sora, fiica şi de nepotul său, căci soţia lui s-a întors în Germania din cauza climatului din Venezuela. Acesta nu a dezvăluit niciodată ingredientele secrete ale acestui fluid, dar se crede că este bazat pe clorura de aluminiu.
Sursa: The Vintage News
Citeşte şi:
Stiinta pierduta a mumificarii a fost redescoperita
Practica mumificarii exista in Grecia antica